POMOČ PRI POPLAVAH

POMAGAJMO TUDI MI

Občina Ig organizira pomoč Občini Komenda. Navajamo sporočilo Občine IG.

Spoštovani sovaščani, občina Ig organizira pomoč občini Komenda, vsi prostovoljci se zberemo JUTRI, v sredo, 9. avgusta 2023, ob 8.00 pri gasilskem domu IG. Posredujemo obvestilo občine: Občina Ig organizira pomoč v poplavah močno prizadeti občini Komenda, kjer bomo pomagali pri čiščenju objektov. Ker je najbolj učinkovito, da pomoč poteka koordinirano, se je župan Občine Ig Zlatko Usenik za pomoč dogovoril z županom Občine Komenda Jurijem Kernom.
Vabimo prostovoljce iz občine Ig, da se nam pridružijo v sredo, 9. avgusta. Zbor ob 8.00 na parkirišču pri gasilskem domu Ig, od koder se bomo skupaj odpravili do zbirnega mesta v Komendi. Na terenu bomo aktivni od 9.00 do 15.00. Za hrano in pijačo prostovoljcev bo poskrbela Občina Ig. Zaradi lažje organizacije, prosimo, da svojo udeležbo na delovni akciji javite na 051 451 135 ali info@obcina-ig.si do torka, 8. 8. 2023, do 20.00.
Pridite primerno oblečeni (delovna oblačila, rokavice, rezervna oblačila) in z opremo (lopate, metle, druga orodja).
Stopimo skupaj in pomagajmo!

 

Občina Komenda sporoča:

Od DANES naprej je odprta Športna dvorana Komenda za sprejem donacij prizadetim ob poplavah. Sprejem donacij možen od ponedeljka do srede med 9:00 in 11:00 uro ter popoldan med 15:00 in 17:00 uro. Sprejemamo vse donacije, najbolj potrebna pa so čistila, higienski artikli, plenice, brisače, prašek, šolske potrebščine, wc papir, posteljnina, hrana z dolgim rokom uporabnosti; testenine, hrana v pločevinkah, olje, moka ter metle, vedra, igrače. Ne zbiramo pa v tem trenutku pohištva in oblačil! Vašega obiska in pomoči bodo občani zelo veseli! Za lažje razporeditev stvari predlagamo, da se le te predhodno označi.

V vrtcu Mengeš pa prosijo za igrače ( ne plišastih) in knjigice.

 

Seznam vseh aktualnih vsebin

Bodite obveščeni

Prijavite se na našo epoštno listo. Prejemali boste pomembna obvestila, zanimive novice in informacije glede dogajanja v Škriljah in v naši okolici.